Projecte Lingüístic

3674 vegades

 

L'Escola Elisabeth es defineix com a Cooperativa de pares catalana, dedicada a l'ensenyament, la principal i última finalitat de la qual és la formació integral de l'alumne/a com a ésser humà en els aspectes personals, culturals, socials i ètics, i on la cultura, la llengua i els costums de Catalunya s'hi traspassen com a prioritaris, sense detriment de les altres cultures, llengües i costums. Aquesta formació està basada en els principis educatius del centre que consten en el Projecte Educatiu del Centre (PEC).

El Projecte lingüístic de l'escola garanteix que els alumnes, al llarg de l'escolarització (fins als 18 anys), adquireixin un bon domini progressiu, tant a nivell oral com escrit, de les tres llengües (català, castellà i anglès). A més a més, també permet que els alumnes aprenguin francès i alemany com a assignatures optatives a l'ESO.

Per aconseguir els objectius programats en el Projecte lingüístic de l'escola, a les classes de llengua d'Educació Infantil, Primària i Secundària es realitzen diversos agrupaments flexibles en funció de les necessitats de cada grup, d'entre els quals destaquem:

 • Reforç i lectures individuals als alumnes d'Infantil (P-5) i de Cicle Inicial.
 • Desdoblaments de Llengua catalana a partir de Cicle Mitjà i desdoblament de llengua castellana a partir del Cicle Superior.
 • Desdoblaments de llengua catalana, castellana i anglesa a l'ESO.

A l'Educació Primària i Secundària es compta amb el suport d'una especialista, facilitada per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Salou, per treballar específicament l'expressió oral a la classe de llengua, conjuntament amb la professora-tutora.

L'escola considera prioritari el desenvolupament de la llengua anglesa, així com la introducció dins i fora del currículum, d'altres llengües estrangeres. Per aquest motiu, curs a curs s'aprofundeix, es desenvolupen plans de millora i es duen a terme les activitats següents:

 • Aplicació del projecte CLIL per impartir algunes assignatures en anglès (plàstica, tecnologia, geografia, etc.) tant a Primària com a Secundària, per tal d'aconseguir progressivament una expressió i comprensió que culminin en el domini d'aquesta llengua per comunicar-se amb fluïdesa en la realitat plurilingüe que ens envolta.
 • Preparació de proves per a l'obtenció de titulacions externes en llengua anglesa: Trinity (Primària) i Cambridge (Secundària).
 • Intercanvi lingüístic i estades dels alumnes d'ESO en un college a l'estiu.
 • L'escola disposa d'auxiliars de conversa que són nadius i treballen l'expressió oral amb els alumnes de Primària, de Secundària i de Batxillerat.
 • Participació en el Concurs The Big Challenger.
 • Activitats en anglès en temps posterior a l'estona de dinar.
 • Activitat extraescolar d'anglès per cicles o nivells en funció del nombre d'inscripcions (Cicle Inicial, Cicle Mitjà i Cicle Superior).
 • Activitats en llengua anglesa en els projectes, convivències i sortides pedagògiques.
 • Preparació de proves per a l'obtenció de titulacions externes en alemany i en francès a Secundària.
 • Introducció de la llengua xinesa com a activitat extraescolar a Primària.

Destaquem

La necessitat d’innovar per adaptar-se al món actual

Fa poc va aparèixer la notícia que Tesla, fabricant d’automòbils elèctrics a Califòrnia, té un valor econòmic en Borsa superior al gegant nord-americà de l’automobilisme General Motors, malgrat que…

Trenta-unè Taller de la Ciència i Experimentació

Benvolguts pares, Com cada mes de novembre des de fa 31 anys totes les etapes de l’escola participen d’un seguit d’activitats, eminentment manipulatives, al voltant d’un tema relacionat amb la…

Gràcies Josep Maria

Coincidint amb l’últim dia de juny de 2017 es va celebrar l’acte d’acomiadament d’un apreciat professor de l’escola. En Josep Maria Raventós deixa una llarga i plena vida laboral dedicada a l’escola…

Presentació

pic1

Centre homologat i concertat per la Generalitat de Catalunya.
Educació de 0 a 18 anys

 

Escola Elisabeth

mapa-cole

Centre homologat i concertat per la Generalitat de Catalunya.
Escola consolidada. Ensenyament de Qualitat

On està l'escola

mapa

Estem a Salou, Tarragona
C / Miquel Martí i Pol, 1
43840

Veure situació en mapa

Contacti amb nosaltres

Administració       977 38 38 51
Ed. Primària          977 38 38 51
Ed. Infantil             977 38 38 52
Ed. Secundària      977 38 48 15
Batxillerat              977 38 48 15

Fax                          977 38 33 30

Contactar per email
secrea@escolaelisabeth.com

9001-ENAC-petit